Последната промена е направена на:
19 април 2019 во 07:59 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Деловна средба со Македонското актуарско здружение “Актуар”
Петок, 16 Април 2010 00:00

На 16 април 2010, Агенцијата за супервизија на осигурување одржа деловна средба со Македонското актуарско здружение “Актуар”. На средбата присуствуваа Претседателот на Советот на експерти на Агенцијата,  г. Климе Попоски и актуарите во својство на членови на Здружението.

aktuari

На Агендата на активности  беа поставени тековните активности на “Актуар” , неговите намери и цели за унапредување на актуарската дисциплина и нејзина соодветна примена во Република Македонија. Особено, беше потенцирано прашањето околу организирање на нов циклус на едукација, континуирано изучување и примена на актуарската наука, пришто г. Попоски во име на Агенцијата изрази безрезервна поддршка и помош. Во насока на зајакнување и продлабочување на соработката исто така, актуарите се обврзаа за активен придонес во изготвување и донесување на подзаконската регулатива согласно Законот за супервизија на осигурување, а подетално во делот кој го регулира работењето и известувањето од страна на актуарите

Се очекува преку редовни средби и размена на информации и податоци значително да се придонесе за понатамошен развој на актуарството и осигурувањето во Република Македонија.

 
Склучен Меморандум за соработка со Комисија за хартии од вредност
Среда, 07 Април 2010 00:00
На 7 април 2010, Агенцијата за супервизија на осигурување потпиша Меморандум за соработка со Комисијата за хартии од вредност. Овој документ е во функција на зајакнување и продлабочување на соработката на двете институциии во областите кои се предмет на заеднички...
Повеќе...
 
Склучен Меморандум за соработка со Централна Банка на Република Косово
Петок, 05 Март 2010 00:00
На 5 март 2010 во просториите на Централната банка на Косово беше потпишан меморандум за соработка помеѓу Агенцијата за супервизија на осигурување на Република Македонија и Централната банка на Република Косово.

Меморандумот за соработка беше потпишан од страна на...
Повеќе...
 
Склучен Меморандум за соработка со Управа за спречување перење пари и финансирање на тероризам
Среда, 07 Април 2010 00:00
На 7 април 2010, Агенцијата за супервизија на осигурување потпиша Меморандум за соработка со Управата за спречување перење пари и финансирање на тероризам. Овој документ е во функција на зајакнување на системот за спречување перење пари и финансирање на тероризам во...
Повеќе...
 
« ПочетокПред21СледноКрај »

Страница 21 од 21

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување