Последната промена е направена на:
14 ноември 2019 во 11:13 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Техничка помош за финансиска едукација во Програмата на Конституенцата на Министерството за финансии на Холандија во соработка со Меѓународната мрежа за финансиска едукација при ОЕЦД
Понеделник, 10 Декември 2018 11:00

На крајот на септември 2018 година, во Хаг, Холандија, се одржа првиот состанок со кој официјално започна петгодишниот проект за финансиска едукација (2018-2022 година) со поддршка на Министерството за финансии на Холандија и Меѓународната мрежа за финансиска едукација при ОЕЦД (ИНФЕ-ОЕЦД). На состанокот присуствуваа претставници од Координациското тело на регулаторните институции за финансиска едукација на Република Македонија. Координациското тело, вклучувајќи ги петте институции: Агенцијата за супервизија на осигурување, Народната банка на Република Македонија, Министерството за финансии, Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија, и Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување, ќе биде носител на проектот и ќе ги спроведува идните активности, а воедно и ќе воспостави соработка со други релевантни институции и организации во Република Македонија заради успешна реализација на севкупниот проект.

Во овој проектот се вклучени земјите коишто имаат интерес да ја подигнат свеста за финансиска писменост на своето население или веќе преземаат чекори во оваа насока, а тоа се: Македонија, Романија, Молдавија, Црна Гора, Хрватска, Бугарија и Грузија.

повеќе..

 
ИЗВЕСТУВАЊЕ
Вторник, 04 Декември 2018 11:11
Агенцијата за супервизија на осигурување Ве известува дека третиот стручен испит за осигурителен брокер – практичен дел ќе се одржи на ден 11.12.2018 година од 11:30 до 13:30 часот.

Стручниот испит за осигурителен брокер ќе се спроведува во испитниот центар на Правниот Факултет...
Повеќе...
 
ИЗВЕСТУВАЊЕ
Четврток, 08 Ноември 2018 08:33
Агенцијата за супервизија на осигурување Ве известува дека вториот стручен испит за осигурителен брокер – практичен дел ќе се одржи на ден 20.11.2018 година од 11:30 до 13:30 часот.

Стручниот испит за осигурителен брокер ќе се спроведува во испитниот центар на Правниот Факултет...
Повеќе...
 
Наградени ученици на Конкурсот за ученици од основното и средното образование по повод Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври и Светскиот ден на осигурувањето ‒ 1 ноември
Четврток, 01 Ноември 2018 08:41
Во врска со горенаведениот конкурс, подолу го објавуваме списокот на наградени ученици, по одделни категории. Добивме голем број на трудови и во оваа прилика им благодариме на сите што учествуваа, а на наградените им честитаме. Јавното доделување на наградите ќе се одржи...
Повеќе...
 
СООПШТЕНИЕ
Понеделник, 22 Октомври 2018 13:48
Агенцијата за супервизија на осигурување ги известува сите кандидати кои го имаат положено стручниот испит на застапници во осигурување-теоретски дел на ден 15.10.2018 година,  дека стручниот испит за застапници во осигурување – практичен дел ќе се одржи на ден 29.10.2018...
Повеќе...
 
Доделени наградите на учениците со најдобри творби за меѓународните денови на штедењето и осигурувањето
Вторник, 20 Ноември 2018 08:55
Финансиската едукација треба да започне уште од основно училиште. Треба да се вложува во унапредување на финансиската писменост, бидејќи таа придонесува за подобри финансиски одлуки и здрава економија. Ова беше истакнато денеска на јавното доделување на наградите за...
Повеќе...
 
Одбележување на Денот на осигурувањето, 1 ноември, 2018 година
Петок, 02 Ноември 2018 13:36
Агенцијата за супервизија на осигурување, по повод  одбележување на Денот на осигурувањето,  1-ви ноември, организираше конференција за земјоделско осигурување. Конференцијата беше  организирана заеднички со Министерството за земјоделство, шумарство и...
Повеќе...
 
ИЗВЕСТУВАЊЕ
Четврток, 25 Октомври 2018 10:03
Агенцијата за супервизија на осигурување ги известува кандидатите кои го немаат положено стручниот испит за вршење на работи на застапување во осигурувањето и стручниот испит за вршење на осигурително брокерски работи со првото полагање, дека второто полагање од...
Повеќе...
 
СООПШТЕНИЕ
Понеделник, 22 Октомври 2018 13:44
Агенцијата за супервизија на осигурување Ве известува дека стручниот испит за осигурителен брокер – практичен дел ќе се одржи на ден 31.10.2018 година од 14:00 до 16:00 часот.

 Стручниот испит за осигурителен брокер ќе се спроведува во испитниот центар на Правниот Факултет во...
Повеќе...
 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

Страница 5 од 23

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување