Последната промена е направена на:
21 февруари 2019 во 09:23 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Наградени ученици на Конкурсот за ученици од основното и средното образование по повод Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври и Светскиот ден на осигурувањето ‒ 1 ноември
Четврток, 01 Ноември 2018 08:41

Во врска со горенаведениот конкурс, подолу го објавуваме списокот на наградени ученици, по одделни категории. Добивме голем број на трудови и во оваа прилика им благодариме на сите што учествуваа, а на наградените им честитаме. Јавното доделување на наградите ќе се одржи на 16.ноември, 2018 година, во просториите на Министерството за финансии, во 13 часот.

На Конкурсот за ученици од основно образование на тема „Што значи за мене осигурувањето на домот и семејството“ пристигнаа ___ ликовни творби, а наградени се следните ученици:

1. Дамјан Стефанов I одд. ОOУ „Димитар Миладинов“ – Скопје;

2. Дарко Кулевски, VI одд. ОOУ „Тодор Ангелевски“ – Битола;

3. Викторија Ѓорѓиевска, VIII одд. ОOУ „Јоаким Крчовски“ – Крива Паланка.

На Конкурсот за ученици од основно образование на тема „Што значи за мене осигурувањето на домот и семејството“ пристигнаа __ литературни творби, а наградени се следните ученици:

1. Христијан Стојанов, VIII oдд. ОOУ  „Гоце Делчев“ – Штип;

2. Драгана Петрова, IX одд. ОOУ „Крсте Мисирков“ – Скопје;

3. Сара Цветкова, V одд. ОOУ „Мирце Ацев“ – Скопје.

На Конкурсот за ученици од средно образование за литературни творби - расказ на тема „ Што значи за мене осигурувањето на домот и семејството “ пристигнаа __ раскази, а наградени се следните ученици:

1. Костанца Билбиловска,  II  година, Средно училиште „Гостивар“ – Гостивар;

2. Ана Илиева, II година Гимназија  „Орце Николов“– Скопје;

3. Борјан Дукоски, I година Гимназија „Мирче Ацев“– Прилеп.

На Конкурсот за ученици од основно образование на тема „ И ЈАС УМЕАМ ДА ШТЕДАМ “ пристигнаа 563 ликовни творби, а наградени се следните ученици:

1.       Ванеса Мифтари VIII-3 одд. ОУ „Перпарими“ – Горна Речица, Тетово;;

2.       Теодора Стефановска IХ-2 одд. ООУ „Дане Крапчев“ – Скопје;

3.       Ива Стојановска II-4 одд. ООУ „Дане Крапчев“ – Скопје.

Добитници на пофалница:

1.       Анастасија Гаврилова VIII-1 одд. ООУ „Никола Карев“ – Радовиш;

2.       Симон Бакаловски I-б одд. ООУ „Димитар Миладинов“ – Скопје;

3.       Галина Крстевска V-2 одд. ООУ „Гоце Делчев“– Скопје.

На Конкурсот за ученици од основно образование на тема „ И ЈАС УМЕАМ ДА ШТЕДАМ “ пристигнаа 416 литературни творби, а наградени се следните ученици:

1.       Трајче Манчевски VIII-3 одд. ООУ „Никола Вапцаров“– Струмица;

2.       Александар Јанкулоски IV одд. OОУ „Јохан Хајнрих-Песталоци“ – Скопје;

3.       Михаела Алексовска VIII-2 одд. ООУ „Јоаким Крчовски“ – Крива Паланка.

Добитници на пофалница:

1.       Гордан Станоески VIII-б одд. ООУ „Кочо Рацин“ – Прилеп;

2.       Јасмин Балота VI-2 одд. ООУ „Крсте Мисирков“ – Скопје;

3.       Виктор Димов III-1 одд. ОУ „Блаже Конески“ – Велес;

4.       Јована Филиповска VI-б одд. ОУ „Кочо Рацин“ – Скопје;

5.       Ана Јанческа IV-2 одд. ООУ „Јохан Хајнрих-Песталоци“ – Скопје;

6.       Христијан Петрушевски IX одд. ООУ „Браќа Миладиновци“ – Пробиштип;

7.       Сара Крстевска VI-а одд. ООУ „Аврам Писевски“ – с. Бардовци, Скопје.

На Конкурсот за ученици од средно образование за есеј на тема „Штедам - мислам на својата иднина“ пристигнаа 48 есеи, а наградени се следните ученици:

1. Иван Јовановски, III година, ПСУ „Јахја Кемал“– Скопје;

2. Јана Глигоровска, I година, СУГС Гимназија „Раде Јовчевски Корчагин“ – Скопје;

3. Симона Мицева, I-2 година, СОУ Гимназија „Кочо Рацин“ – Велес.

Добитници на пофалница:

1. Борјан Дукоски, I-9 година, Гимназија „Мирче Ацев“ – Прилеп;

2. Матеја Ѓорѓиоска, II-1 година, Економско училиште СОЕПТУ „Кузман Јосифовски Питу“ – Прилеп.

 

 
ИЗВЕСТУВАЊЕ
Четврток, 25 Октомври 2018 10:03
Агенцијата за супервизија на осигурување ги известува кандидатите кои го немаат положено стручниот испит за вршење на работи на застапување во осигурувањето и стручниот испит за вршење на осигурително брокерски работи со првото полагање, дека второто полагање од...
Повеќе...
 
СООПШТЕНИЕ
Понеделник, 22 Октомври 2018 13:44
Агенцијата за супервизија на осигурување Ве известува дека стручниот испит за осигурителен брокер – практичен дел ќе се одржи на ден 31.10.2018 година од 14:00 до 16:00 часот.

 Стручниот испит за осигурителен брокер ќе се спроведува во испитниот центар на Правниот Факултет во...
Повеќе...
 
СООПШТЕНИЕ
Петок, 12 Октомври 2018 14:28
Агенцијата за супервизија на осигурување Ве известува дека стручниот испит за застапување во осигурување– теоретски дел ќе се одржи на ден 15.10.2018 година од 09:00 до 16:30 часот.

Стручниот испит за застапување во осигурување ќе се спроведува во испитниот центар на Правниот...
Повеќе...
 
Објавен редовниот конкурс за учениците од основите и средните училишта по повод Светскиот ден на штедењето и Светскиот ден на осигурувањето
Среда, 19 Септември 2018 09:33
Денес, Агенцијата за супервизија за осигурување (АСО), Министерството за финансии и Народната банка на Република Македонија (НБРМ), го објавија конкурсот за ученици од основното и средното образование, којшто веќе неколку години наназад е заедничка активност по повод...
Повеќе...
 
СООПШТЕНИЕ
Понеделник, 22 Октомври 2018 13:48
Агенцијата за супервизија на осигурување ги известува сите кандидати кои го имаат положено стручниот испит на застапници во осигурување-теоретски дел на ден 15.10.2018 година,  дека стручниот испит за застапници во осигурување – практичен дел ќе се одржи на ден 29.10.2018...
Повеќе...
 
СООПШТЕНИЕ
Петок, 12 Октомври 2018 14:30
Агенцијата за супервизија на осигурување Ве известува дека стручниот испит за осигурителен брокер – теоретски дел ќе се одржи на ден 17.10.2018 година од 13:00 до 17:30 часот.

Стручниот испит за осигурителен брокер ќе се спроведува во испитниот центар на Правниот Факултет во...
Повеќе...
 
Работна средба со претставници од Универзитетот за Економија и Бизнис во Познањ, Р.Полска
Вторник, 25 Септември 2018 08:33
На 17 септември 2018 година во просториите на Агенцијата за супервизија на осигурување предавање за вработените на Агенцијата одржаа Piotr Manikowski, Ph.D., професор на катедрата за осигурување, Jacek Lisowski, Ph.D., професор и раководител на катедрата за осигурување, на Универзитетот за...
Повеќе...
 
С О О П Ш Т Е Н И Е
Понеделник, 17 Септември 2018 08:00
Агенцијата за супервизија на осигурување ги известува сите лица кои се пријавиле за учество на обука и полагање на стручен испит за застапник во осигурување односно учество на обука и полагање стручен испит за осигурителен брокер во септемвриската...
Повеќе...
 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

Страница 1 од 19

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување