Последната промена е направена на:
19 март 2019 во 16:17 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk

“Светска недела на пари” е настан кој го одбележуваат голем број на земји во светот и истиот е повод на едно место да се сретнат и обединат младите и децата со единствена цел да се стекнат со знаење и основни поими од сферата на финасиите, финасиското работење и управувањето со ризиците. Од 2014 година и нашата земја се приклучи кон ова движење во чиишто рамки се одржуваат преку 2000 активности во кои се вклучени над 3 милиони деца и млади во повеќе од 120 земји и каде што работат 500 организации и институции. Оваа глобална иницијатива ја подигнува свеста кај младите преку учење за тоа како функционираат парите, вклучувајќи го штедењето, вработувањето и претприемаштвото. Секоја година младите луѓе дискутираат, читаат и учат за економските и за финансиските системи преку најразлични манифестации чија основна цел е финансиска едукација и финансиска вклученост на младата популација, но исто така и на останатото население. Со ваквите активности се стимулираат младите луѓе да станат свесни за своите финансиски права, се насочуваат кон пристапност до финансиските услуги и производи  и се развиваат нивните финансиски вештини.                         

Галерија                                                                                                               

 повеќе.. 

 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување