Последната промена е направена на:
22 март 2019 во 14:11 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk

IMG_1408_neu

На покана на Австриската асоцијација на осигурители, претседателот и членовите на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурување учествуваа на тркалезна маса на тема осигурување со претставници на Австриската осигурителна индустрија. На средбата беше разговарано за најновите трендови на осигурителниот сектор во Австрија како и на ниво на ЕУ, финансиската едукација и улогата на Австриската асоцијација на осигурители во однос на финансиската едукација.

IMG_1413_neuIMG_1409_neu

Од страна на претседателот на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурување, г. Климе Попоски беше извршена презентација за состојбата и перспективите  на осигурителниот сектор во Македонија, законската и подзаконска регулатива и местото и улогата на австриските осигурителни групации во Македонија. На крајот, се остави простор за отворена дискусија.

 

Покрај, претставниците од Австриската осигурителна асоцијација вклучувајки го и претседателот на Асоцијацијата г. Louis Norman-Audenhove, учествуваа и претставници од трите австриски осигурителни групации присутни во Македонија и преставници од австриските осигурителни компании кои имаат интерес во иднина, да инвестираат во осигурителниот сектор во Македонија.

 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување