Последната промена е направена на:
26 септември 2018 во 08:36 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
АСО учествуваше на годишната конференција “Перспективи на осигурителниот пазар на Република Македонија”

Во периодот од 6-8 Октомври, 2010 година Националното Биро за осигурување ја оддржа втората годишна Конференција од областа на осигурувањето на тема “Перспективи на осигурителниот пазар на Република Македонија”. На овој настан присуствуваа голем број учесници,професионалци од областа на осигурувањето и експерти од осигурителните регулаторни тела од земјата и странство, пришто преку панел дискусии се разменуваа мислења и се споделуваа искуства.

 

На покана на Агенцијата за супервизија на осигурување пристигнаа и гости од регулаторните теле од Словенија, Германија, Бугарија, Австрија и Албанија.

 konf ohrid

Агенцијата имаше свој настап на Конференцијата и нејзината презентација може да се преземе тука.

 
За подетални информации во врска со Конференцијата Ве молиме погледнете на www.nibm.com.mk

 
Почеток на обуката за застапници
На 14.10.2010 година со почеток во 14 часот, во просториите на Европски Универзитет,  Агенцијата започнa со спроведување на првата обука за застапници во осигурувањето.

Обуката беше отворена од страна на Претседателот на Советот на експерти на Агенцијата кој им посака...
 
Посета на Амбасадорот Ерван Фуере во седиштето на Агенцијата за супервизија на осигурување
Во среда, 29 септември 2010 година (во 11:00 часот) специјалниот претставник на Европската Унија и шефот на Делегацијата Амбасадорот Ерван Фуере ја посети Агенцијата за супервизија на осигурување.

Посетата од страна на Амбасадорот е со цел поблиско запознавање со...
 
Потпишан меморандум за соработка со Регулаторното тело за финансиски пазар на Австрија
На ден 22 септември, 2010 година, во Виена, во седиштето на Регулаторното тело за финансиски пазар на Австрија, Агенцијата за супервизија на осигурување на Република Македонија ја продлабочи соработката со Австрискиот регулатор, со потпишување на Меморандум за...
 
Склучен Меморандум за соработка со Комисијата за финансиски пазар на Бугарија
Во периодот од 31 мај до 1 јуни, Претседателот на Советот на експерти на Агенцијата во придружба на извршните членови беа во посета на Комисијата за финасиски пазар во Бугарија. Целта на оваа посета беше воспоставување и зајакнување на соработката меѓу двете регулаторни...
 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

Страница 9 од 11

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување