Последната промена е направена на:
05 декември 2018 во 15:46 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Реализирана работна посета со претставници од Регулаторот на финансиски пазар на Австрија

      На 5.7.2017 година, Агенцијата за супервизија на осигурувањеорганизираше Работилница со претставници од Регулаторот на финансиски пазар наАвстрија (FMA) и Асоцијацијата на осигурители на Австрија (VVO), на којаучесници беа членовите на органите на управување на друштвата за осигурување.

Оваа работилница беше наменета да им овозможи учесниците дасе запознаат со новите предизвици во регулативата на осигурување во ЕвропскатаУнија. Поминат е период од 18 месеци од имплементацијата на директиватаСолвентност 2 во земјите членки на ЕУ. Оваа работилница претставуваше добраприлика да се сподели искуството во имплементација на Столбот 2 кој се однесуваза корпоративно управување. Понатаму, се дискутираше и за предизвиците одидната имплементација на Директивата за медијација во осигурување (IMD) ирегулативата за продажба на Пакети на Инвестициони Продукти за Малопродажба(PRIPs) што претставува актуелна тема.

Претставниците од Асоцијацијата на осигурителина Австрија (VVO) и Регулаторот на финансиски пазар на Австрија (FMA), на 6јули во просториите на Агенцијата за супервизија на осигурување, одржаапрезентација за вработените во Агенцијата. Презентацијата ги опфатипредизвиците на моменталната европска регулатива, проекти и трендови. Истотака, беше презентирано и за важноста на корпоративното управување како важендел за воспоставување ефикасен систем на супервизијата на осигурувањето.

 

Слики од настанот:

Image00001Image00002Image00003Image00004Image00005Image00006

 
Глобална недела на пари
Во периодот од 27 март до 2 април, 2017 година ќе се одвива традиционалниот настан ГЛОБАЛНА НЕДЕЛА НА ПАРИ. Овој настан се случува на глобално ниво и е со единствена цел да се зголеми финансиското знаење на населението. 

Агенцијата за супервизија на осигурување е голем...
 
Доделена награда на Агенцијата за супервизија на осигурување
    На 17-ти февруари на свечен и достоен начин Стопанската комора на Македонија како најстарата и најбројната бизнис асоцијација во земјата ја одбележа  95 годишнината од своето постоење и функционирање. На оваа манифестација како партнер на Комората беше поканета...
 
Спроведена обука за вработените во Агенцијата за супервизија на осигурување
Во насока на континуирана едукација и стручно усовршување на вработените, претходно воспоставената соработка на Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) и Централната банка на Холандија (De Nederlandsche Bank- DNB) продолжи и  во 2016 година.

 

 На 1 и 2 март 2016 година, во...
 
Одбележување на Денот на осигурувањето, 1 ноември, 2015 година
   Агенцијата за супервизија на осигурување, по повод  одбележување на Денот на осигурувањето,  1-ви ноември, пред претставници од осигурителната индустрија и претставници од други државни институции и регулаторни тела, одржа свечена манифестација.

   На...
 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

Страница 2 од 12

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување