Последната промена е направена на:
21 јануари 2019 во 13:20 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Склучен Меморандум за соработка со Централна Банка на Република Косово
На 5 март 2010 во просториите на Централната банка на Косово беше потпишан меморандум за соработка помеѓу Агенцијата за супервизија на осигурување на Република Македонија и Централната банка на Република Косово.

Меморандумот за соработка беше потпишан од страна на Претседателот на АСО г. Климе Попоски и Гувернерот на ЦБК г. Хашим Реџепи. На средбата, двајцата истакнаа волја и спремност за понатамошно унапредување на соработката.

 Меморандумот за соработка ги содржи главните осигурителни принципи за ефективна супервизија на осигурувањето, во согласност со Меѓународната Асоцијација на Осигурителни Супервизори (IAIS).
 
« ПочетокПред1112СледноКрај »

Страница 12 од 12

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување