Последната промена е направена на:
21 јануари 2019 во 13:20 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Седници на совет
Седница одржана на 20.11.2017
 1. Решение за вршење на функцијата  член на Управен одбор на Друштвото за осигурување ЕУРОСИГ АД, Скопје, на лицето Срѓан Крстиќ,
 
Седница одржана на 14.11.2017
 1. Решение  за давање согласност за стекнување квалификувано учество во МАКТРЕНД БРОКЕР АД Скопје,
 
Седница одржана на 06.11.2017
 1. Решение за  давање сигласност за стекнување квалификувано учество во друштвото за осигурување Албсиг.
 
Седница одржана на 27.10.2017
 1. Решение за вршење на функцијата Извршен член на Одборот на директори на КРОАЦИЈА ОСИГУРУВАЊЕ АД Друштво за неживотно осигурување – Скопје, на лицето Гоце Вангеловски,и
 2. Усвојување на Извештајот на Комисијата за избор на најдобар  истражувачки труд од областа на управување со ризици и осигурување во Р. Македонија за 2017 година.
 
Седница одржана на 14.09.2017
 1. Решение за  давање согласност за вршење на функцијата Извршен член на Одборот на директори на САВА осигурување а.д. Скопје, на лицето Мелита Гугуловска,
 2. Решение за  давање согласност за вршење на функцијата Извршен член на Одборот на директори на САВА осигурување а.д. Скопје, на лицето Ило Ристовски.
 
Седница одржана на 21.08.2017
 1. Решение  за давање согласност за вршење работи на застапување во осигурување од страна на банка,
 2. Решение за давање согласност за стекнување на  квалификувано учество во друштво за осигурување
 
Седница одржана на 08.08.2017
 1. Решение за вршење на функцијата Извршен член на Одборот на директори на Триглав Осигурување АД Скопје, на лицето Рок Пивк
 
Седница одржана на 04.08.2017
 1. Решение за давање дозвола за вршење на работи на осигурување на Триглав Осигурување Живот АД, Скопје.
 
Седница одржана на 28.07.2017
 1. Решение за давање на согласност за вршење на функцијата член на Управен одбор на Друштвото за животно осигурување УНИКА ЛАЈФ АД Скопје, на лицето Емил Кратовалиев
 
Седница одржана на 14.07.2017
 1. Решение за давање на согласност за стекнување на квалификувано учество во осигурителното брокерско друштво ЦЕРТУС АД Скопје,
 2. Решение за давање на согласност за измена на  Статут на САВА осигурување а.д. Скопје,
 3. Одлука за изрекување на мерки на супервизија спрема друштвото за застапување во осигурување ИБО Иншуренс АД Куманово и Решение за одземање на дозвола за вршење работи на застапување во осигурување,
 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

 • Потребна документација
 • Тарифник на АСО
 • Мисија
 • Квартални извештаи
 • Прашајте ја АСО
 • Закони
 • Регистар на друштва за осигурување