Едукативните материјали потребни на учесниците од Република Северна Македонија за подготовка за националниот натпревар и европското финале се подготвени од сите институции кои се поддржувачи на квизот и се достапни на веб-страниците: mba.mk и efb.eu.

Европскиот квиз на пари е  на следниот линк

Материјалите од областа осигурување се објавени на следниот линк