Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) го продолжи рокот за пријавување на обуките за застапници во осигурување и осигурителни брокери до среда 7 септември 2022 година. Сите детали можете да ги најдете на следнитe линкoви:

https://aso.mk/s-o-o-p-sh-t-e-n-i-e-za-sproveduvanje-na-obuka-i-struchen-ispit-za-vrshenje-raboti-na-zastapuvanje-vo-osiguruvanje-4/  и  https://aso.mk/obuka/obuka-za-brokeri-2020-godina/