Brenda periudhës kohore, duke filluar nga data 2 Prill 2017, do te organizohet eveniment tradicional “ JAVA GLOBALE E PARAVE. Ky eveniment organizohet ne nivel botëror dhe është me te vetmin qëllim, “Ngritja e vetëdijes qytetare për rolin dhe rëndësine e instrumenteve financiare ne treg”.

Agjencia per Mbikëqyrjen e sigurimeve është nje mbështetes i madh i ketij evenimenti me ç’rast do te organizojë një sërë aktivitetesh që synojnë ngritjen e vetëdijes qytetare për rolin dhe rëndësine e instrumenteve financiare, sidomos te të rinjte per rolin dhe rendesine e sigurimeve